Alkmaar

Moordenaar kickbokser Coen de Nijs zegt niets over motief

10 september 2019, 15.49 uur · Aangepast 11 september 2019, 12.29 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

De 46-jarige man die eind mei bekende in 2001 in Alkmaar kickbokser Coen de Nijs (38) te hebben doodgeschoten, heeft nog niets willen zeggen over het motief voor de moord.

Het onderzoek daarnaar is nog volop gaande, zei de officier van justitie vandaag tijdens een eerste inleidende zitting voor de rechtbank in Alkmaar.

Lees ook: Doorbraak in oude moordzaak Alkmaar: gevangene in cel gearresteerd voor liquidatie 2001

De Est Juri H. was zelf niet aanwezig, vanwege problemen met zijn vervoer vanuit de gevangenis in Ter Apel naar de rechtbank in Alkmaar. Hij had dat wel gewild, aldus zijn advocaat. "Wat hem betreft is het klaar. Hij wil dat zijn zaak zo snel mogelijk wordt behandeld. Hij begrijpt er niets van dat dat nog niet kan", zei ze.

Onderzoek 
Het proces tegen de Est gaat op 2 december verder, maar vermoedelijk wordt zijn zaak ook dan nog niet inhoudelijk behandeld. De aanklaagster kon niet zeggen of het onderzoek dan is afgerond.

Lees ook: Nabestaanden herdenken neergeschoten kickbokser Coen de Nijs 

Coen de Nijs werd op 22 juni 2001 op klaarlichte dag in het centrum van Alkmaar doodgeschoten. De politie heeft altijd in het duister getast over de achtergronden.  Toen hij de moord bekende, zat H. in Nederland een gevangenisstraf uit voor wapenbezit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp