Gooi

NL
V

Twee verdachten gewelddadige woningoverval Laren in hoger beroep

9 september 2019, 16.32 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Inter Visual Studio

Twee verdachten van de gewelddadige woningoverval twee jaar geleden aan de Larense Sint Janstraat gaan in hoger beroep tegen hun straffen. Ze staan woensdag weer voor de rechtbank. Naast de verdachten zelf heeft ook het Openbaar Ministerie hoger beroep aangetekend.

Bij de overval werden de bewoners vastgebonden en zwaar mishandeld. De verdachten gingen er daarna vandoor met geld en andere kostbaarheden.

Lees ook: Jarenlange celstraffen voor Gooise jeugdbende na gewelddadige overvallen

Opgelegde straffen
De twee mannen, nu 20 en 21 jaar, werden vorig jaar oktober al veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk zeven en zes jaar. Dat was een stuk lager dan de eis van de officier van justitie: die zag de twee mannen het liefst twaalf en negen jaar achter de tralies verdwijnen. 

Eén van de twee mannen zou ook betrokken zijn bij een woningoverval in Blaricum. De ander wordt ook verdacht van de mishandeling tijdens de overval in Laren en van heling van buitgemaakte horloges en autosleutels. 

Volwassenen
De 21-jarige man was tijdens de overval net meerderjarig.De 20-jarige man was nog minderjarig, al zal ook hij als volwassene worden berecht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!