Handballers Volendam uitgeschakeld in EHF Cup

7 september 2019, 17.06 uur · Aangepast 7 september 2019, 20.44 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

De handballers van Volendam zijn uitgeschakeld in de EHF cup. De ploeg van trainer Hans van Dijk verloor ook de tweede wedstrijd van RK Porec. Na de 29-23 vorige week in Kroatië werd het vanmiddag in de amper gevulde sporthal Opperdam 31-28 voor de Kroaten..

Vanaf het begin liep de ploeg achter de feiten aan in de eigen hal. De Volendammers keken vrijwel voortdurend tegen twee of drie punten achterstand aan. Bij 12-12 kwamen ze nog even op gelijke hoogte, maar bij de rust bedroeg de achterstand weer drie punten: 14-17.

De Volendammers slaagden er in de tweede helft aanvankelijk niet in om de achterstand te verkleinen. Maar van 18-22 werd het toch weer 24-24. Maar net als in de eerste helft liep Porec daarna weer uit naar een kleine voorsprong met de 28-31 eindstand als gevolg.

"Bij vlagen hebben we goed gespeeld. We maakten alleen vaak dezelfde fouten, waardoor zij makkelijk konden scoren. We hadden sowieso hier kunnen winnen", zei Sander Visser na afloop. Trainer Hans van Dijk dacht er hetzelfde over. "Eigenlijk is de teleurstelling best wel groot. We lieten één speler van hun twee uur zijn ding doen. Dat kregen we niet onder controle. Lukt dat wel dan krijg je een heel andere wedstrijd. Daar moeten we van leren."