Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Alzheimerpatiënten en mantelzorgers in zonnetje gezet door Willeke Alberti

6 september 2019, 18.28 uur · Door Sander Huisman

Willeke Alberti trad vandaag op voor Alzheimerpatiënten en mantelzorgers uit West-Friesland. In het kader van de jaarlijkse Alzheimerdag werden ze speciaal in het zonnetje gezet in de Muiter in Medemblik.

Op 21 september wordt de Wereld Alzheimer Dag gehouden, maar vanwege de komst van Willeke is deze dag in West-Friesland naar voren gehaald. "Er hebben veel mensen zich aangemeld, zo'n 220 mensen. Het zijn allemaal bekende liedjes, dus het is vooral swingen met z'n allen", vertelt Maaike Santema van Alzheimer Nederland. 

"Dit zijn de leukste optredens, omdat we elkaar al heel veel jaren kennen. Het is altijd een feestje en we delen het repertoire en delen de mensen die er niet meer zijn en die herinneringen hebben we samen", vertelt Willeke Alberti, die op 5 en 6 oktober ook optreedt in het AFAS Live.

Vanwege haar stichting de Willeke Alberti Foundation treedt de zangeres vaak op in verzorgingshuizen en voor ouderen. "Iedereen zingt mee met het repertoire. Je ziet iedereen blij worden, mensen die bijna nooit meer zingen die zie je opbloeien."

Zo lang mogelijk meedraaien in samenleving
Wethouder Dirk Kuipers is erg blij dat deze dag jaarlijks wordt gehouden in West-Friesland, hij vindt het belangrijk dat dementerende mensen, maar ook hun mantelzorgers voldoende worden ondersteund. "Medemblik is een dementievriendelijke gemeente, daar zijn we trots op. Dat betekent dat de gemeente alles in het werk stelt dat mensen die dementerende zijn, de ziekte van Alzheimer hebben en mantelzorgers goed begeleid worden en dat mensen met Alzheimer zo lang mogelijk mee kunnen draaien in onze samenleving."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!