Amsterdam

Grootste Weesper raadspartij wil na fusie met Amsterdam stad zelf blijven besturen

6 september 2019, 10.43 uur · Aangepast 6 september 2019, 11.34 uur
Door Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

Als Weesp over drie jaar fuseert met Amsterdam moet het stadje een apart stadsdeel van Amsterdam worden met een zelfstandig bestuur. Dat vindt de grootste partij van de Weesper gemeenteraad, de Weesper Stadspartij (WSP).

Weesp koos anderhalf jaar geleden voor een fusie met Amsterdam. De twee gemeenten fuseerden afgelopen juni eerst ambtelijk, over drie jaar moeten Weesp en Amsterdam ook bestuurlijk samengaan en dus één gemeente gaan vormen.

Lees ook: Weesp kiest voor aansluiting bij Amsterdam

Weesp denkt nu druk na over hoe het zeggenschap kan houden over wat er in Weesp gebeurt. Volgens de WSP moet dat gaan gebeuren door na de fusie een door Weespers gekozen stadsbestuur te houden.

"Wij zien een stadsraad voor ons waarbij de leden via de gemeenteraadsverkiezingen gekozen worden. Hieruit vormt zich een bestuur, welke rechtstreeks verantwoording zal afleggen aan de gemeenteraad van Amsterdam, maar zij zijn wel gekozen door Weespers. Op die manier geef je de Weespers de meeste zeggenschap over hun eigen stad", zo stelt de WSP.

Beste waarborgen
De grootste politieke partij van Weesp stelt dat de stadsraad zich na de fusie hard moet gaan maken om het beste voor Weesp te waarborgen: "Evenementen zoals het Sluis & Bruggenfeest, sociale, maatschappelijke, sportieve en culturele instellingen en initiatieven en de ruimtelijke ordening moeten geborgd blijven. Dit alles in het belang van Weesp."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!