Schiphol

FNV Luchtvaart en KLM weer aan de onderhandelingstafel

5 september 2019, 13.23 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Whatsapp

FNV Luchtvaart is bereid om weer met KLM om tafel te gaan, maar alleen als de luchtvaartmaatschappij de vakbond kan overtuigen dat er echt wat te halen valt. Dat meldde onderhandelaar Jan van den Brink van FNV.

Grondmedewerkers van KLM legden maandag en woensdag het werk twee uur neer. Op woensdag kregen zij gezelschap van cateringpersoneel. De stakingen zorgden ervoor dat tientallen vluchten uitvielen of vertraging opliepen. Als er nieuwe acties komen, dan zullen deze dubbel zo lang gaan duren, waarschuwde FNV eerder al.

Lees ook: Actie grondpersoneel en catering KLM voorbij: stakers weer aan het werk

Andere bonden zagen in het laatste voorstel van KLM genoeg aanknopingspunten om de gesprekken te hervatten. Ook zij reppen veelal van een laatste kans voor KLM. Zo heeft de Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici parallel aan de onderhandeling een actiecomité ingericht. Ook CNV maant KLM over de brug te komen met betere voorstellen om acties te voorkomen.

Lees ook: Ook staking van medewerkers catering KLM

KLM is blij dat de meeste bonden weer aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. Daar dienen volgens de maatschappij problemen te worden opgelost. De maatschappij zegt voor volgende week de gesprekken in te plannen. Ook FNV Luchtvaart heeft van KLM een uitnodiging gekregen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp