Ga naar Content
IJmond

Dit weekend geen treinen van en naar Castricum

5 september 2019, 09.31 uur
Door: · Foto: ProRail

Treinreizigers opgelet! Door werkzaamheden aan het station van Castricum rijden er zaterdag 7 en zondag 8 september geen treinen van en naar het dorp.

Dit weekend zullen er onder andere nieuwe perronkappen geplaatst worden en de tegels in de perrontunnel worden vervangen. 

Lees ook: Heel Pinksteren geen treinen van en naar Castricum: drie kwartier vertraging

Voor treinreizigers in Castricum worden er bussen ingezet. Reizigers buiten Castricum hebben door de werkzaamheden ook last van vertragingen van een kwartier tot drie kwartier.

Deze reizigers kunnen dit weekend gebruik maken van verschillende omleidingsroutes. Zaterdag zullen er bussen rijden tussen Alkmaar en Uitgeest. Zondag rijden er bussen tussen Heerhugowaard en Beverwijk en tussen Heerhugowaard en Wormerveer. 

Opknapbeurt
Sinds april zijn ze al bezig met werkzaamheden in en rondom het station. Zo krijgt het station volgens ProRail aan beide zijden een nieuwe trap. Via drie nieuwe liften zal het perron beter toegankelijk gemaakt worden. Ook de perrontunnel en het perron zelf krijgen een opknapbeurt. Op het perron komt onder andere een kiosk.

De gemeente en ProRail hopen in de zomer van 2020 klaar te zijn met de werkzaamheden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!