Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Automobilist rijdt zwanenfamilie aan: pul en papa-zwaan dood

3 september 2019, 11.38 uur
Door: · Foto: Facebook / Stichting Dierenambulance Purmerend

Een nog onbekende automobilist heeft vorige week een zwanenfamilie aangereden op de Waterlandlaan in Purmerend. De vader en één pul gingen ter plekke dood. De rest van de familie bleef ongedeerd, maar is erg van slag.

De moeder zwom na het ongeluk alleen rond en de pullen kozen hun eigen pad. De dierenambulance heeft de zes overgebleven babyzwaantjes gevangen en deze terug naar hun moeder gebracht, maar dit ging niet goed. Zaterdagavond liepen de pullen weer zonder moeder op de Waterlandlaan, terug naar de plek van het ongeluk.

Hereniging
De dierenambulance heeft zaterdagavond alle zes de pullen gevangen, zondag werd de moederzwaan gevangen met hulp van de buurtbewoners. Hierna werden de vogels herenigd en naar een vogelopvang gebracht. "Ze maken het goed", aldus de medewerkers van Stichting Dierenambulance Purmerend. "Helaas krijgen we heel vaak dit soort meldingen." Volgens ooggetuigen gaf de automobilist gas bij om de zwanen te raken.

Tekst loopt door onder video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De vogels zullen uiteindelijk weer vrijgelaten worden, nadat ze helemaal zijn bijgekomen van de traumatische gebeurtenis. Stichting Dierenambulance Purmerend bedankt de buurtbewoners voor hun inzet tijdens de reddingsactie. "Hier hebben wij enorm veel kracht uit gehaald."

Turbulente start
Het is niet de eerste keer dat de dierenambulance deze zwanenfamilie moet redden. Toen de pullen net uit het ei kwamen, zat de gehele familie met hun nekken vast in een bouwhek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!