Ga naar Content

Slot kijkt uit naar Manchester United: "Spreekt tot de verbeelding"

AZ speelt de tweede Europa Leaguewedstrijd thuis tegen Manchester United. Trainer Arne Slot kijkt daar enorm naar uit: "Iedereen vond dat natuurlijk prachtig. Als je drie voorronden speelt hoop je dat er in ieder geval één club bij zit die tot de verbeelding spreekt. Dat is gelukt met Manchester United."

"De andere twee (Partizan en FC Astana, red.) zijn onbekender", vertelt Slot over de loting. "Niet qua naam, maar we weten nog niet wat voor spelers er rond lopen. Ik hoop dat we straks kunnen vaststellen dat we daarmee kunnen concurreren voor een goede plek in de poule. We zullen ze gaan analyseren de komende tijd om te kijken of we echt een rol van betekenis kunnen spelen, wat we in ieder geval niet uitsluiten op voorhand." 

De eerste wedstrijd van AZ wordt in Belgrado gespeeld. Partizan moet die wedstrijd zonder supporters spelen vanwege een eerdere straf van de UEFA. Die kreeg de club na racistische uitlatingen van de fans jegens Turkse supporters van Malatyaspor, maar tegen die straf is de club nog in beroep.

Alle data van AZ in de Europa League:
19 september, 21.00 uur: Partizan - AZ
3 oktober, 18.55 uur: AZ - Manchester United 
24 oktober, 18.55 uur: AZ - FC Astana
7 november, 21.00 uur: FC Astana - AZ
28 november, 18.55 uur: AZ - Partizan
12 december, 21.00 uur: Manchester United - AZ

Foto: Pro Shots/Toin Damen