Ga naar Content

Winkelcentrum in Heerhugowaard floreert: "Ik zie het als een dorpsplein"

In een tijd waarin steeds meer winkels hun deuren moeten sluiten, doet winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard het juist erg goed. Opvallend? Niet volgens manager Remco Boelens van het winkelcentrum. "Met 130 winkels hebben we een heel divers aanbod. Er is hier plek voor grote internationale ketens, maar zeker ook de lokale ondernemer."

Als we door het immense winkelcentrum lopen, valt op dat er bijna geen leegstand is: er wordt zelfs verbouwd. En als een ondernemer het uiteindelijk niet redt, is de winkel snel weer verhuurd aan een andere ondernemer. Het succes is volgens Boelens niet alleen te verklaren door de diversiteit aan winkels, maar ook door de activiteiten die er worden georganiseerd.

Harten van mensen 
Zo is er bijvoorbeeld op 21 september een Smartlappendag, geïnspireerd op de Lappendagen die we kennen van de kermis in Hoorn en Purmerend. In het winkelcentrum draait het dan niet alleen om koopjes, maar ook om oer-Hollandse muziek. "Het gaat niet zozeer om het winnen van internet. Het gaat om het winnen van de harten van de mensen die hier komen", aldus Boelens. 

Kaasboer Willem Dings zit er al sinds de opening van het winkelcentrum in1975 en nog altijd naar volle tevredenheid. Hij draagt het stokje langzaam maar zeker over aan zijn dochter. "Het winkelcentrum wordt iedere keer aangepast aan de eisen van deze tijd. Andere winkelcentra blijven doorgaan op dezelfde voet en raken daardoor achterop. Het ziet er hier schitterend uit!"

Dorpsplein
Maar ook over de toekomst wordt alweer nagedacht, want in een winkelcentrum zou je niet alleen moeten komen om te shoppen. Ook voor zaken als de tandarts of de sportschool moet je er terecht kunnen. "Ik zie het als een soort dorpsplein. Kinderopvang en sporten is onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Dus waarom zou je dat niet toevoegen aan dit soort gebieden?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH/Tom Jurriaans