Ga naar Content
Sport

Samir Ben Sallam en Ibrahim El Kadiri tekenen bij FC Volendam

28 augustus 2019, 16.07 uur · Aangepast 29 augustus 2019, 09.26 uur
Door: · Foto: FC Volendam

FC Volendam heeft zich versterkt met Samir Ben Sallam en Ibrahim El Kadiri. Beide spelers, achttien en zeventien jaar, tekenen een contract voor drie jaar aan De Dijk.

Ben Sallam (18) is een creatieve middenvelder, afkomstig van de Ajax jeugdopleiding. Vorig seizoen speelde hij bij Jong FC Utrecht. "Ik zie FC Volendam als een mooie club om mij verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon", zegt hij op de officiële website van de club. "Het nieuwe beleid van de club en de aanpak van Wim Jonk spreekt mij erg aan, het willen voetballen en het publiek vermaken. Zo'n speler ben ik ook, daarom denk ik dat ik hier goed op mijn plaats ben."

"Multifunctionele en complete speler"
"Samir is bepaald geen onbekende voor Wim en mij, we zijn al langere tijd erg gecharmeerd van zijn potentieel", laat technisch directeur Jasper van Leeuwen weten. "Samir is een multifunctionele en complete speler die op alle middenveld posities kan spelen. Zie hem maar als een typische verbindingsspeler: creatief en lichtvoetig met een actie en goede passing, maar ook gezegend met een groot loopvermogen."

Beginnen bij Jong Volendam
El Kadiri (17) komt ook over van FC Utrecht na een opleiding bij Ajax gehad te hebben. Hij is een buitenspeler. "Ik vind het heel mooi om nu bij FC Volendam te gaan spelen. Ik ken Wim Jonk ook al langer en ik weet hoe hij wil voetballen, dat past ook bij mijn spel. Ik kijk er naar uit om in Jong Volendam te spelen, in een uitdagende competitie. En uiteraard hoop ik zo snel mogelijk de stap naar het eerste te kunnen zetten."

"Creatieve buitenspeler"
Van Leeuwen: "Ook Ibrahim kennen we al langer vanuit onze tijd bij Ajax. Creatieve buitenspelers met snelheid en een hele goede passeeractie zijn helaas relatief zeldzaam in Nederland. Dit is een speler waarvoor de mensen naar het stadion komen. Hij heeft fysiek nog wel wat laatste stapjes te zetten."

Lees ook: FC Volendam huurt Antonucci van AS Monaco