Haarlem

NL
V

Zandvoorters ongerust over bereikbaarheid tijdens Formule 1

27 augustus 2019, 20.12 uur · Aangepast 28 augustus 2019, 16.15 uur · Foto: ANP / NH Nieuws

Inwoners van Zandvoort maken zich zorgen over de bereikbaarheid van hun gemeente in het weekend van de Formule 1-race van volgend jaar. Dat bleek dinsdag tijdens een informatiebijeenkomst, die werd bijgewoond door ruim honderd mensen.

De gemeente Zandvoort gaat in aankomst naar de grand prix, die in mei wordt georganiseerd, de inwoners vaker bijpraten over de laatste stand van zaken.

Lees ook: Formule 1 kiest voor Zandvoort: race kan vanaf 2020 worden verreden

"Hoe zit het met de toegankelijkheid van onze gemeente en de 'afvoer' na afloop van alle mensen?", vroeg een van de bewoners die de bijeenkomst bijwoonde. Een ander baalt vooral dat hij als inwoner van Zandvoort de race zelf niet kan zien. "Het is onmogelijk om aan kaarten te komen. Inwoners zouden toch een beetje voorrang mogen hebben, vind ik", zei hij.

Onderstaande bezoeker van de bijenkomst maakt zich vooral zorgen over de capaciteit van de hulpdiensten tijdens het grote evement. 

190827_bijeenkomstzandvoort_inline1 - NH Nieuws

Lees ook: We zijn er bijna, maar nog niet helemaal: dit moet er nog gebeuren op circuit Zandvoort

Verder ging het tijdens de bijeenkomst onder meer ook over de mogelijkheden om als bewoner je huis te verhuren tijdens de grand prix.

Burgemeestert Niek Meijer opende de avond en verder kwamen onder anderen ook wethouder Ellen Verheij en Robert van Overdijk (algemeen directeur van circuit Zandvoort) aan het woord. "Als het in Monaco kan, zou het hier ook moeten kunnen", zei Verheij. "We zijn een dorp dat bestaat uit 17.000 enorm betrokken inwoners. We willen dat het een groot feest wordt voor heel Zandvoort."

Ook maakte een bezoeker zich zorgen over haar  bereikbaarheid voor als ze visitie krijgt. 

190827_bijeenkomstzandvoort_inline2 - NH Nieuws

De laatste Formule 1-race in Zandvoort was in 1985. "Het hele circus is niet meer te vergelijken met toen. We hebben alles in ons om een goede toevoeging te zijn", aldus Van Overdijk, die begrijpt dat iedereen graag de race wil zien. "We weten dat we mensen hebben moeten teleurstellen. Maar het is een eerlijk proces geweest."

Er kwam ook een positief geluid uit de zaal. Onderstaande bezoeker van de bijeenkomst kan haast niet wachten tot het zo ver is. 

190827_bijeenkomstzandvoort_inline3 - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!