IJmond

NL
V

Ed Roemer (102) ziet wens op zeesluis in vervulling gaan: "En dat op mijn leeftijd"

27 augustus 2019, 20.39 uur

Een bijzondere dag voor de 102-jarige Ed Roemer uit Velsen-Noord. Vandaag ging een langgekoesterde wens van hem in vervulling: een bezoek aan de bouwplaats van de grootste zeesluis ter wereld. "Dat ik dit nog mag meemaken op mijn leeftijd."

Bij wijze van hoge uitzondering werd door OpenIJ en Rijkswaterstaat gehoor gegeven aan de wens van Roemer om de bouwlocatie te bezoeken. De plek is speciaal voor hem omdat hij als 'kleine jongen' al speelde op het terrein dat nu doorgaat als de Noordersluis.

Lees ook: Hoogtepunt bereikt bij bouw nieuwe zeesluis IJmuiden

Zichtbaar geroerd kijkt hij ook vandaag tijdens een persoonlijke excursie zijn ogen uit. "Dit is fantastisch", zegt hij lachend tegen NH Nieuws. "Onvoorstelbaar wat hier allemaal gebeurt. En extra bijzonder en dankbaar dat ik dit vandaag heb ik kunnen zien."

Lees ook: Enorme sluisdeuren onderweg naar IJmuiden: "Al komen ze 's nachts, ik wil erbij zijn"

Omgevingsmanager van OpenIJ Astrid Bolle vindt het een eer om Roemer te mogen rondleiden over het terrein. "Hij was erg enthousiast", vertelt ze. "En het was ook erg leuk om te zien dat wat hij heeft ervaren als kleine jongen op de Noordersluis, hij dat nu ook kon doen als oudere man bij de bouw van de nieuwe sluis", aldus Bolle.

Let op: verhaal loopt door onder de afbeelding. 


Noodzaak
De oplevering is door tegenslag opgelopen naar 2022. Een uitgesproken wens van Roemer is om ook dat 'feestje' mee te mogen maken. "Ik ben genoodzaakt om weer een paar jaar langer te leven. We gaan het proberen", besloot hij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!