Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Automobilist (25) uit Monnickendam officieel verdacht van doodrijden Amsterdamse (35)

27 augustus 2019, 13.50 uur · Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel

De 25-jarige automobilist uit Monnickendam die betrokken was bij het ongeluk in Amsterdam waarbij een 35-jarige vrouw op een bakfiets om het leven kwam, is officieel aangemerkt als verdachte. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Monnickendammer wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop. Dat heeft de officier van justitie bepaald op basis van de eerste onderzoeksresultaten. De man is gisteren door de politie verhoord. 

Ongeluk
Het ongeluk gebeurde zondagavond. Het slachtoffer werd rond 20.00 uur van achteren op het fietspad aangereden, waardoor ze werd gelanceerd en ernstig gewond raakte. De auto kwam tegen een boom tot stilstand.

Lees ook: 35-jarige Amsterdamse overleden na ongeluk Eerste Oosterparkstraat

De fietser en automobilist werden naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw overleed die nacht aan haar verwondingen. De automobilist verkeert buiten levensgevaar. Bij hem is bloed afgenomen om te controleren op drank- en drugsgebruik. De onderzoeksresultaten laten nog op zich wachten, aldus de politie.

Hoge snelheid
De auto reed met hoge snelheid langs het Oosterpark, zo vertelden cafémedewerkers eerder aan AT5. Het leek er op dat de automobilist de macht over het stuur verloor, waarna hij tegen het verkeer in de Eerste Oosterparkstraat in zou zijn gevlogen.

De rechter-commissaris bepaalt vandaag of de automobilist moet worden vastgehouden of dat hij het onderzoek in vrijheid mag afwachten.