West-Friesland

Besluit over bestemmingsplan Enkhuizerzand met een maand uitgesteld

26 augustus 2019, 16.52 uur · Aangepast 27 augustus 2019, 16.46 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: OREZ / Gemeente Enkhuizen

Whatsapp

De gemeente Enkhuizen gaat het besluit over het bestemmingsplan van recreatiepark Enkhuizerzand met een maand uitstellen. Tijdens de raadsvergadering van 24 september zou hier een klap op worden gegeven, maar de burgemeesters en wethouders geven aan meer tijd nodig te hebben om de 72 bezwaren te verwerken.

De burgemeesters en wethouders informeren de raad van Enkhuizen per brief dat zij, zoals bekend, van plan waren om deze op 10 september tijdens de commissievergadering te informeren over de inhoudelijke bezwaren. Daarna zou tijdens de raadsvergadering op 24 september een beslissing worden genomen over het bestemmingsplan. 

Lees ook: In totaal 72 zienswijzen ingediend over plan Enkhuizerzand

Nu blijkt dat er meer tijd nodig is om alle 72 zienswijzen door te spitten. "De zorgvuldige voorbereiding vraagt meer tijd dan we eerder dachten nodig te hebben", aldus B en W. Ook gooide de zomervakantie roet in het eten. "Veel collega's om mee te overleggen waren op vakantie en daardoor niet beschikbaar." Om die reden schuif het onderwerp een maand op, naar de raadsvergadering van oktober. 

Hierdoor moeten betrokken partijen en tegenstanders nog langer wachten op het vonnis van het recreatiegebied. Ondanks dat de gemeente er op voorhand rekening mee heeft gehouden dat het verwerken in de zomervakantie zou plaatsvinden, blijkt er alsnog veel meer tijd nodig dan vooraf ingeschat. Dit bevestigen ze aan NH Nieuws.

'Dit was te verwachten'
De exploitant van het gebied, Droomparken, maakt zich geen zorgen en verbaast zich niet over de gang van zaken. "Het komt vaker voor dat dit soort projecten wat langer duren. De 72 zienswijzen zijn er gewoon heel veel. Zoiets moet grondig en zorgvuldig worden verwerkt", aldus woordvoerder Ron Moerenhout. "Toch zijn we alvast voorbereidingen aan het doen, zodat de camping op 1 april open kan. Voor zover het kan, doen wij alvast voorbereidingen. Dan kunnen we bij groen licht gelijk door."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp