Ga naar Content
Noordkop & Texel

Kermis Julianadorp is op paar incidenten met lachgas na rustig verlopen

27 augustus 2019, 18.04 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

De kermis in Julianadorp is afgelopen weekend op een paar incidenten met lachgas na rustig verlopen. Dat laat de gemeente weten aan NH Nieuws. Eén iemand heeft een boete gekregen voor het verkopen van lachgasballonnen. Hij mocht zich bovendien gedurende de kermis niet meer vertonen op het terrein. Gisteren was de laatste kermisdag.

De handhavers hadden ook waarschuwingen gegeven aan enkele mensen wegens het gebruik van lachgas. "In drie voertuigen is lachgas gevonden", zegt gemeentewoordvoerder Jose van der Burg. "De betrokkenen zijn gewaarschuwd omdat bij het evenemententerrein geen lachgas mocht worden gebruikt vanwege openbare-orde-problemen."

Maar verder was de sfeer tijdens de kermis volgens de gemeente 'ontspannen.' "De Langevliet en Foreestweg waren dit jaar deels afgesloten en dit heeft geleid tot een betere veiligheid van de kermisbezoekers", aldus Van der Burg. "Wat dronken kermisgangers hadden wel een paar afzettingen in het water gegooid. Ook heeft de politie enkele aanhoudingen verricht voor openbare dronkenschap, maar er zijn geen echt noemenswaardige dingen gebeurd."

Opvallend is dat de handhavers scholieren van 14 à 15 jaar oud betrapten die op straat alcohol dronken. Er is een hartig woordje gesproken met de ouders van de jongeren en drie van de kinderen worden doorverwezen naar Bureau Halt. Eén heeft een proces-verbaal gekregen.

Hoe de kermis is verlopen, wordt later ook nog besproken met de betrokken ondernemers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!