SAMENVATTING: De Supercup bij het zaalvoetbal is voor Hovocubo

Hovocubo heeft zaterdag voor de derde keer de Supercup gewonnen bij het zaalvoetbal. De ploeg versloeg in Zwaag FC Eindhoven met 4-2.

FC Eindhoven kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Raphinha. In de beginfase hadden de bezoekers nog een paar kansjes, maar Hovocubo werd steeds sterker en kreeg meer kansen, zonder dat die tot doelpunten leidden. Vijf minuten voor de rust scoorde Appie Attahiri dan toch de gelijkmaker. FC Eindhoven kreeg nog een tienmeterbal, maar die werd door Jordany Martinus hoog over geschoten.

De tweede helft was net begonnen toe Amir Molkârâi de 2-1 scoorde. Een foutje bij het uitverdedigen bij Hovocubo zorgde ervoor dat Raphinha de stand gelijk kon trekken met zijn tweede treffer van de avond.

Appie Attahiri scoorde ook zijn tweede van de avond en zette Hovocubo met nog zo'n acht minuten te gaan weer op voorsprong. Zijn schot ging tussen de benen van de Eindhovense keeper door.

In een poging alsnog de gelijkmaker te scoren ging Eindhoven met een vliegende keep spelen. Dat gaf Hovocubo de kans om bij een onderschepping de bal rechtstreeks in het Eindhovense doel te schieten. Twee seconden voor tijd lukte dat Amir Molkârâi, zodat de eindstand 4-2 werd.

Maandag zendt NH Sport een vooruitblik uit op de Champions League-duels die Hovocubo komende week in Zwaag speelt.