Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Vader Dascha slaapt zeker tot maandag op politiebureau: "Belangrijkste beelden ontbreken"

24 augustus 2019, 18.21 uur · Foto: NH Nieuws

René Graafsma, de vader van de 16-jarige Dascha die in 2015 dood langs het spoor in Hilversum werd gevonden, blijft sowieso tot en met maandag op het politiebureau slapen. Dan heeft hij een gesprek met de politie over camerabeelden, die de laatste minuten van Dascha haar leven hebben vastgelegd. Graafsma wil alle beveiligingsbeelden te zien krijgen die beschikbaar zijn.

Het gaat om beelden die op de fatale avond langs de Utrechtseweg in Hilversum zijn gemaakt door een beveiligingscamera. "Een van de belangrijkste beelden van dit onderzoek ontbreken", vertelt Graafsma vanmiddag voor het door hem bezette politiebureau.

Lees ook: Vader overleden Dascha (16) 'bezet' opnieuw politiebureau

Graafsma gelooft niet dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd. Daarom strijdt hij met zijn onderzoeksteam voor de waarheid boven tafel te krijgen. Het Openbaar Ministerie gaat het onderzoek heropenen, maar Graafsma heeft er geen vertrouwen in. 

Tekst gaat door onder de video

190824N_0002_GRAAFSMA - NH Nieuws

"Het ontbreken van die beelden aan de Utrechtseweg heeft mij echt doen ongelooflijk twijfelen aan het vertrouwen (...) die ik eerder heb uitgesproken. Ik hoop dat er een volledige dialoog met transparantie ontstaat", vertelt Graafsma. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!