IJmond

Auto's weggesleept na blokkeren KNRM in Wijk aan Zee: "Het zou duidelijk moeten zijn"

24 augustus 2019, 17.23 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

Zeker vijf auto's zijn vandaag in Wijk aan Zee weggesleept, omdat ze de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de weg stonden. Het gebeurt steeds vaker dat strandgangers hun auto verkeerd parkeren, waardoor het KNRM bij nood lastig het strand kan bereiken. "Het zou heel duidelijk moeten zijn."

De auto's stonden geparkeerd langs een gele streep, wat betekent dat parkeren verboden is. Ook staan er meerdere bordjes die aangeven dat de KNRM de ruimte nodig heeft om uit te kunnen rukken. Toch hebben de bestuurders beide tekens genegeerd.  

Lees ook: Hulpacties KNRM Wijk aan Zee in gevaar door foutparkeerders: 'Wachten op ongelukken'

Dus toen de KNRM vandaag een melding kreeg van een vermiste supper, kwam de reddingsboot met moeite langs de fout geparkeerde auto's. Met de supper gaat het goed, maar bij nood telt elke seconde. Bij een volgende keer zou de KNMR te laat kunnen zijn, daarom zijn de auto's vervolgens weggesleept. 

"Het zou heel duidelijk moeten zijn", zegt woordvoerder Peter Messchendorp. "Het speelt al geruime tijd." De burgemeester zou volgens Messchendorp bekend moeten zijn met het parkeerprobleem. "Wij hopen dat ze er rekening mee gaan houden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
Whatsapp