Haarlemmermeer

NL
V

Maatregelen Mysteryland vanwege hitte: extra water en schaduw voor bezoekers

24 augustus 2019, 11.53 uur · Foto: ANP / Adobe Stock

Het dancefestival Mysteryland neemt dit weekend extra maatregelen vanwege de hitte. Op het festivalterrein, het voormalig Floriadeterrein in de Haarlemmermeer, zijn extra waterpunten en luifels voor schaduw neergezet.

Festivaldirecteur Carina Kornfeind zegt: "We meten doorlopend de temperatuur, zowel binnen in de tenten als buiten. We hebben extra waterpunten en adviseren de bezoekers om het vochtpeil op een goed niveau te houden en ook voldoende zout te eten."

Lees ook: Dit moet je weten over de zeventiende editie van Mysteryland

Daarnaast waarschuwt Mysteryland de festivalbezoekers voor verbranding door de zon. Kornfeind: "We hebben insmeerteams op het gehele terrein lopen en daarnaast hebben we extra luifels, om schaduw te creëren, neergezet. Ten slotte zijn er voldoende rustige plekken om even bij te komen."

De 17e editie van Nederlands grootste dancefestival is sinds gisteren in volle gang. Het festival trekt een recordaantal van bijna 130.000 bezoekers. Martin Garrix sluit het festival zondagavond af. Het zal zijn eerste optreden in Nederland zijn dit jaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!