Noord-Holland

Hitte betekent dorstige periode voor egels: "Zet bakjes met water neer"

24 augustus 2019, 08.37 uur · Aangepast 26 augustus 2019, 09.09 uur · Foto: Egelwerkgoed Nederland

Whatsapp

De aankomende dagen wordt het stralend weer. Goed nieuws voor de liefhebbers van de zon, maar slecht nieuws voor de egel. Door het droge weer kunnen de dieren in de problemen komen en daarom roept Egelwerkgroep Nederland mensen op om bakjes met water in de tuin te zetten.

"De egel is inmiddels een echte stadsdier geworden en in steden is er op warme dagen als dit weekend weinig toegang tot water", legt Merel Klaarmond van Egelwerkgroep uit. "Het is daarom van belang om goed voor ze te zorgen. In augustus is de broedperiode en zijn moeders dus ook op zoek naar genoeg water voor hun jongen. 

Lees ook: Zomerse temperaturen zijn terug: hitteplan vandaag van kracht in heel Nederland

Dat kan dus door middel van een bakje met water in de tuin. Het is wel van belang om niet een bakje neer te zetten met een kleine of smalle gleuven. "Egeltjes kunnen dan met hun snuitjes vast te komen zitten", drukt Klaarmond iedereen op het hart. 

Denk aan de egels
De warmte houdt in ieder geval aan toe aankomende woensdag. Dan koelt het weer af, maar dat betekent niet dat er dan niet meer aan de egels gedacht hoeft te worden. "Vooral in grote steden is het van belang dat er overal bakjes water beschikbaar zijn voor de zoogdieren. Anders wordt het moeilijk overleven voor ze."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp