Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Zomerse temperaturen zijn terug: hitteplan vandaag van kracht in heel Nederland

24 augustus 2019, 08.21 uur · Aangepast 24 augustus 2019, 10.13 uur · Foto: Adobe Stock

Wegens voorziene hoge temperaturen stelt het RIVM zaterdag weer het Nationale Hitteplan in voor heel Nederland. Dat betekent dat het instituut voor volksgezondheid waarschuwt voor de hitte en de risico's die dat met zich mee kan brengen, zeker voor groepen kwetsbare mensen zoals ouderen, baby's, chronisch zieken en mensen met overgewicht.

Het RIVM adviseert dan ook alert te zijn op uitdroging en oververhitting. "Baby's en jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken", aldus het instituut. Daarnaast wordt aangeraden schaduw op te zoeken, lichamelijke inspanning in de middag te beperken en dunne kleding te dragen.

Lees ook: Morgen hitteplan voor hele land, KNMI geeft code geel af

Volgens het KNMI gaat het hitteplan in om 10.00 uur. Het weerinstituut verwacht temperaturen boven de 27 graden, lokaal kan het 30 graden worden. Langs de kust, op de Wadden en rond het IJsselmeer blijft het wat koeler.

Bekijk hier live de warmte op deze interactieve kaart

Recordhoogte
Het hitteplan geldt in principe tot en met woensdag. Het hitteplan werd eind juli ook afgekondigd. Toen liepen de temperaturen op naar recordhoogte.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!