Eerste doelpunt Sedlacek leidt zege Jong AZ in

23 augustus 2019, 23.31 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Peter van Gogh

Jong AZ heeft de derde competitiewedstrijd gewonnen van TOP Oss. In de uitwedstrijd hadden de Alkmaarders aan twee doelpunten genoeg om te winnen: 1-2.

Na vijf minuten spelen was het al raak. Een prachtige bal vanuit de verdediging werd aangenomen door Richard Sedlacek, waarna hij met een halve lob keeper Ronald Koeman verschalkte. Het was het eerste doelpunt voor de aanvaller die vorig seizoen overkwam van Sparta Praag.

Vlak voor rust leek TOP Oss wat terug te kunnen doen, maar Cihat Çelik benutte de grote kopkans voor het doel niet; hij kopte teveel naar de grond, zodat Jasper Schendelaar de bal makkelijk op kon pakken. Jong AZ scoorde wel voor rust, op dat moment tegen de verhoudingen in. Richonell Margaret was de doelpuntenmaker.

TOP Oss zette de jacht in op minimaal een punt. Zeven minuten na rust kon Lion Kaak na een mislukte corner binnenschieten in de korte hoek. Keeper Schendelaar kon door het van richting veranderde schot geen redding bieden. De Noord-Brabanders probeerden het nog wel, maar kwamen niet verder dan 1-2.

Jong AZ staat nu elfde met vier punten, twee plaatsen boven TOP Oss dat een punt minder heeft.

Opstelling TOP Oss: Koeman; O. Rommens, Asmelash, Stuy van den Herik, Fleuren, Langedijk; Kaak, Overgoor (Büttner/46), P. Rommens; Peters en Çelik (Hutten/66)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Bergsma (Baas/94), Bakker, Savastano; Koopmeiners, Oosting (Correia/64), Sedlacek (Gullit/82); Duin, Margaret, Taabouni