Ga naar Content

Tim (9) vist handgranaat uit water in Enkhuizen

Even een uurtje magneetvissen met zijn vader nam voor Tim van der Gulik een wel heel bijzondere wending. Want opeens tilde hij een handgranaat uit het water. "Ik dacht: wat moeten we doen?"

Tim heeft gelijk door dat het om een handgranaat gaat en waarschuwt zijn vader. "Die heeft toen gelijk de politie gebeld." Voor de 9-jarige Enkhuizen was het toch ook wel eng: "Best wel, ja. Maar ik raakte niet in paniek en bleef rustig."

Lees ook: Jongen (10) magneetvist een pistool op: "Holy shit, dit kan echt niet?!"

Uiteindelijk arriveert een explosievenexpert van de politie. Maar omdat er mensen op de schepen in de omgeving zitten moet er gelijk een team van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) komen om de granaat veilig uit het water te halen. De EOD heeft rond middernacht de granaat uit het water gehaald en vervolgens op een strandje in de buurt tot ontploffing gebracht. 

'Dit was een stuk enger dan kogels'
Hoe dan ook was het voor Tim een bijzondere avond. "Ik heb wel eens kogels gevangen. Maar dit is een stuk enger dan kogels." En stiekem genoot hij ook best wel van de mooiste vangst die hij ooit heeft gedaan. "Ja, dat wel."

Foto: NH Nieuws