Alkmaar

NL
V

Restaurantpersoneel krijgt bedankje na hulp bij treinongeluk: "Respect"

21 augustus 2019, 17.45 uur · Foto: Wijkagent Castricum centrum

Lars Bosman, kok bij restaurant 'Bij de Buurvrouw' in Castricum, twijfelde geen moment toen hij een paar dagen geleden zag dat er bij het tegenoverliggende station iemand onder de trein was gekomen. Samen met twee collega's bood hij een helpende hand. Om hen te bedanken bracht de wijkagent vandaag een bosje bloemen.

Bosman was aan het werk in de keuken toen hij hoorde dat er iets was gebeurd aan de overkant. "Er was iemand onder de trein gekomen en de persoon lag daar nog. Omdat de trein niet zo hard reed, zijn we gaan kijken of we iets konden doen. Ik en mijn collega's hebben ook ons BHV-diploma en dan ben je het toch een soort van verplicht, vind ik."

Lees ook: Geen treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar

De restaurantkok en de andere medewerkers konden bij aankomst niet veel doen voor het zwaargewonde slachtoffer, maar vingen in afwachting van de hulpdiensten de geschrokken machinist op. "We hebben hem wat water aangeboden en hebben later ook wat ooggetuigen naar het restaurant gebracht, zodat ze een beetje konden bijkomen."

Geen held
De politie laat weten alle respect te hebben voor het snelle handelen van de Castricummers. Als dank heeft wijkagent Jacco Munster vandaag een bloemetje gebracht. "Dat is natuurlijk heel fijn, maar ik vind mezelf geen held", aldus een nuchtere Bosman. "Je doet wat je kan, toch?"

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met deze persoon gaat. 

Hulpsite
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.