IJmond

NL
V

Ook veel internationale aandacht voor Brexit-uitzwaaimoment op strand Wijk aan Zee

21 augustus 2019, 15.26 uur · Aangepast 21 augustus 2019, 17.03 uur · Foto: ANP

Internationale media berichten massaal over een oproep op Facebook om op het strand van Wijk aan Zee naar de Brexit te gaan kijken.

Veel buitenlandse nieuwssites, waaronder ABC News, The Independent, The Washington Post, Al Jazeera en Metro, schrijven over het ludieke evenement. Ruim 64.000 mensen zijn inmiddels geïnteresseerd in het evenement op Facebook

Organisator Ron Toekook moet nog even wennen aan alle aandacht. "Ik ben er eigenlijk nog van aan het bijkomen dat het nationaal werd opgepakt. Maar dat het nu ook internationaal wordt opgepakt, daarvan moet ik wel zeggen dat ik totaal flabbergasted ben", vertelt hij tegen NH Nieuws.

Lees ook: Ron wil Brexit-uitzwaaimoment op strand Wijk aan Zee: "Al duizenden reacties"

Telefoontjes
Zijn telefoon staat roodgloeiend. "Het is echt absurd. Ik word van alle kanten gebeld. Ik word zelfs benaderd door mensen uit het buitenland die dit soort festivals in hun eigen land willen organiseren."

Toekook benadrukt dat het nog niet duidelijk is of het evenement er daadwerkelijk komt. "Dinsdag ga ik om de tafel met de gemeente Beverwijk. Er zijn nog geen besluiten genomen. We gaan eerst kijken of we dit kunnen organiseren en betalen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!