Ga naar Content
Sport

Belgische supporters niet welkom in Enschede bij AZ - FC Antwerp

20 augustus 2019, 15.48 uur · Aangepast 21 augustus 2019, 11.34 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Ronald Bonestroo

Supporters van FC Antwerp zijn donderdag niet welkom in de Grolsch Veste in Enschede als AZ daar het Europa Leagueduel met de Belgen afwerkt. Dat heeft burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede besloten na overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en vertegenwoordigers van AZ, FC Twente en de KNVB. FC Antwerp reageert verbaasd op het besluit en de Belgische supporters zijn heel boos en dreigen toch te komen.

"Zoals iedereen weet kan AZ niet in eigen huis spelen vanwege problemen met het dak van het stadion. In Enschede weten we tot welke problemen dat kan leiden en daarom werken we graag mee aan een oplossing", aldus Van Veldhuizen.

Duizenden Belgische supporters wilden naar Enschede komen. FC Antwerp gaf eerder al aan dat ze 3000 kaarten wilden hebben voor het uitvak. De burgemeester heeft nu vanwege veiligheidsredenen besloten geen uitsupporters toe te laten. De supporters van FC Antwerp staan niet heel goed bekend.

Lees ook: AZ wijkt uit naar Enschede vanwege Haagse angst voor rellen

Een woordvoerder van de gemeente Enschede doet een beroep op de Belgische aanhang om niet naar Enschede te komen. "Ze komen hoe dan ook het stadion niet in."

"Dit gaat burgemeester meer werk kosten"
"Wij begrijpen wel dat de burgemeester de veiligheid wil waarborgen, maar dit gaat de burgemeester veel meer werk kosten", zegt de voorzitter van Bosuil Boys, een van de supportersverenigingen van Antwerp bij RTV Oost. Hij kondigt aan dat veel fans desondanks naar Twente zullen afreizen.

Alleen AZ-supporters
Alleen AZ-supporters kunnen via hun eigen, officiële kanalen aan kaarten komen. Er zijn ook geen kaarten verkrijgbaar in de vrije verkoop.

Geen huur voor AZ
FC Twente heeft het stadion beschikbaar gesteld aan AZ, omdat het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar deels is ingestort en er voorlopig niet in Alkmaar gespeeld kan worden.

Lees ook: AZ hoeft geen huur te betalen voor stadion FC Twente