Ga naar Content
Haarlemmermeer

Drie jaar cel voor miljoenenfraude bloemenveiling Aalsmeer

20 augustus 2019, 14.04 uur · Aangepast 20 augustus 2019, 14.28 uur
Door: · Foto: Royal FloraHolland

De 28-jarige Hagenaar die bij zijn werkgever Royal FloraHolland in Aalsmeer in negen maanden tijd ruim 4,3 miljoen euro heeft weggesluisd en witgewassen, wordt daarvoor bestraft met drie jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk.

Mohamed G.M. gokte met het geld via internet onder meer op uitslagen van sportwedstrijden. De rechtbank in Den Haag sprak over een 'enorm bedrag' dat hij 'met volharding' aan het bedrijf onttrok in 82 transacties.

Lees ook: Oplichter vergokte miljoenen van FloraHolland

G.M. werkte op de financiële afdeling van het internationale bloemenveilingsbedrijf. Hij sluisde het geld weg met kunstgrepen in de boekhouding. Hij begon met relatief kleine bedragen, met 182.000 euro als grootste overboeking.

100 miljoen euro per week
Omdat de financiële afdeling betalingen van 100 miljoen euro per week behandelt, viel dat niet op. Het Openbaar Ministerie begon een onderzoek na signalen dat er ongebruikelijk grote bedragen van de rekening van G.M. naar goksites gingen.

Lees ook: Miljoenenfraude is 'flinke klap' voor bloemenveilinghuis Aalsmeer

G.M. heeft spijt betuigd en moet zich laten behandelen voor zijn gokverslaving. Hij moet het geld terugbetalen. Als hij dat niet doet kan hij maximaal een extra jaar celstraf krijgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!