Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Bejaarde vrouwen slachtoffer van 'pakketbezorger': politie waarschuwt voor herhaling

20 augustus 2019, 12.31 uur · Aangepast 12 september 2019, 10.34 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

Vier vrouwen tussen de 80 en 90 jaar uit Hoorn zijn deze zomer slachtoffer geworden van oplichting. Dit is gedaan middels een zogeheten babbeltruc, waarbij de oplichters zich voor deden als pakketbezorgers. De politie is nog op zoek naar de daders en wil de mensen uit Hoorn daarom vragen om extra voorzichtig te zijn.

Bij deze specifieke truc zijn de vrouwen eerst gebeld door iemand die zich voordeed als pakketbezorger. Er werd ze vervolgens verteld dat er binnenkort een pakket zou worden bezorgd en dat er bij ontvangst één euro moest worden gepind.  

Bij het pinnen wordt de pincode dan vastgelegd in het apparaat en de pinpas snel omgeruild door een andere pas. Vervolgens worden er grote bedragen van de rekening gepind. 

Ouderen vaker de dupe
"Oplichters maken hierbij misbruik van het vertrouwen van de oudere mensen. We komen deze truc daarom vaker tegen bij senioren", vertelt Dirk Brink van de recherche in Hoorn. 

De politie is nog op zoek naar de daders en sluit daarom niet uit dat ze nog een keer kunnen toeslaan. De politie vraagt mensen in Hoorn daarom om extra voorzichtig te zijn en nooit aan de deur te pinnen, tenzij je daadwerkelijk iets hebt besteld. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!