Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

NS schroeft beveiliging station Haarlem op na meerdere treinbranden

20 augustus 2019, 10.41 uur · Aangepast 20 augustus 2019, 16.22 uur · Foto: NieuwsFoto

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zet extra beveiligers in op het station van Haarlem nadat er gisteravond in twee treinen brand is gesticht. Er is nog niemand aangehouden, meldt de politie aan NH Nieuws.

De politie vermoedt dat beide branden gisteravond door dezelfde persoon zijn aangestoken. Dat er nog niemand is aangehouden, is voor de NS reden om extra beveiligingspersoneel op het station te plaatsen. "Om een extra oogje in het zeil te houden", aldus woordvoerder Carola Belderbos van de NS.

Brandbaar materiaal 
De eerste brand was gisteravond rond 20.30 uur in een sprintertrein langs perron vier. NS-medewerkers wisten het vuur met brandblussers te blussen, maar de schade aan het treinstel is groot. Ook werden er flessen met brandbaar materiaal gevonden.

Tekst gaat door onder de foto.


De tweede brand van de avond | Foto: Inter Visual Studio

Later op de avond, rond 23.30 uur, was het weer raak. In een andere sprintertrein langs hetzelfde perron werden wederom flesjes met brandbaar materiaal in brand gestoken. Dit keer bleef de schade beperkt.

Treinpyromaan?
In 2016 en 2017 werd er ook al meerdere malen brand gesticht in treinen in Haarlem en Zandvoort. Later werd de autistische Gino T. opgepakt voor het stichten van vijf treinbranden. Hij zit op dit moment een celstraf van drie jaar uit met tbs.

"Ik durf niet vooruit te lopen op het onderzoek, maar het lijkt nu toeval", aldus de NS-woordvoerder over de branden van gisteravond. "Het voelt nog steeds als een incident en er is geen aanleiding om aan te nemen dat er meer speelt."

Lees ook: Twee treinbranden op één avond in station Haarlem

Veel meer dan extra beveiliging zegt de NS niet te kunnen doen om brandstichting te stoppen. "De treinen staan op het perron. Je kunt er niet heel veel tegen beginnen als iemand kwaad in de zin heeft. We hopen dat de politie ook deze dader weet te pakken en dat hij berecht wordt." De politie is op zoek naar getuigen.

Treinbranden in Haarlem - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!