Alkmaar

Geesterduinweg Castricum voorlopig afgesloten voor verkeer door werkzaamheden

19 augustus 2019, 15.34 uur · Aangepast 19 augustus 2019, 16.03 uur · Foto: Google Streetview

De Geesterduinweg in Castricum is voorlopig afgesloten door werkzaamheden. De herinrichting van de weg moet ervoor zorgen dat de op- en afrit van het naastgelegen parkeerterrein veiliger worden voor het verkeer.

In de eerste fase wordt het gedeelte tussen de Soomerwegh en de huidige ingang van het grote parkeerterrein aangepakt. In de tweede fase wordt de andere route aangepakt, tussen de C.F. Smeetslaan en de ingang van het parkeerterrein.

Irritatie
De ingang van het parkeerterrein is een bron van irritatie onder sommige Castricummers. Dat komt door onduidelijkheid die er is over de voorrangsregeling op de kruising.

De huidige situatie, waarbij er één centrale in- en uitgang is voor beide parkeerterreinen, wordt weer teruggedraaid naar de vorm van vroeger, waarin er aan de noord- en zuidkant een aparte in- en uitgang is.

Op Facebook reageren mensen gelaten op het nieuws: "Nou, de vlag mag weer uit want de situatie wordt weer precies zoals hij was plus wat extra stoep en een puist op de kruising", reageert iemand. Een ander vraagt zich af hoe dit kon gebeuren: "Dat men dat toch niet vooraf heeft kunnen bedenken."

Minder parkeerplekken
De gemeente Castricum laat NH Nieuws weten dat het parkeerterrein tijdens de werkzaamheden open blijft. Bezoekers van Geesterduin moeten er rekening mee houden dat het winkelcentrum tijdens de werkzaamheden moeilijker bereikbaar is. Dat geldt ook voor de bibliotheek, cultureel centrum Geesterhage en de apotheek.  

Bezoekers worden met hekken en borden naar de ingang van het winkelcentrum geleid. Op het parkeerterrein zullen iets minder plekken beschikbaar zijn door onder andere de bouwkeet die er komt te staan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!