Ga naar Content
Noordkop & Texel

Strandhuisjes op Texel beklad, vernield en opengebroken door vandalen

19 augustus 2019, 15.51 uur · Aangepast 20 augustus 2019, 10.47 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Texelse Courant / Jan van der Star

Bij Paal 20 bij De Koog zijn dit weekend de nodige strandhuisjes beklad, drie huisjes werden ook opengebroken. Ook zijn zes toiletgebouwen op het Kogerstrand beklad en moet surfschool Foamball er eveneens aan geloven.

Dat schrijft onze mediapartner de Texelse Courant.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jan van der Star van strandbedrijf Noorderbad is op zoek naar de daders en hoopt dat deze opgespoord kunnen worden aan de hand van hun gekalkte 'tags' op de huisjes.

Het zou gaan om twee gasten die worden geschat tussen de 18 en 20 jaar. "Eén lange blonde en een wat kleinere", laat Van der Star op zijn Facebook weten.

Lees ook: Strandhuisjes vernield op strand Texel

Vier jaar geleden had hij ook al te maken met vandalen. Toen werden op hetzelfde strand een aantal strandhuisjes vernield, de schade werd geschat op 450 euro. Weken ervoor moest een strandrolstoel het al ontgelden.

Deze zomer was het eigenlijk erg goed gegaan, aldus Van der Star. "Alleen in de tweede week dat ik er stond, was er een klein akkefietje. Verder is het rustiger geweest dan vorige jaren. Ik denk dat de vernielzucht van nu komt door het tegenvallende weer. De jongeren van de camping vervelen zich en gaan dan dit soort dingen doen."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!