Ga naar Content
Sport

Telstar voegt jeugd-international Tavsan toe aan selectie

19 augustus 2019, 14.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Wouter Dill

Telstar heeft weer een nieuwe speler toegevoegd aan de selectie. De club huurt Elayis Tavsan voor de rest van het seizoen van Sparta Rotterdam. De 18-jarige aanvaller sluit per direct aan bij de Witte Leeuwen.

Trainer en technisch directeur Andries Jonker is blij met zijn komst. "Elayis is een groot talent uit de Rotterdamse jeugdopleiding en heeft in de tweede divisie bij Jong Sparta al bewezen een grote toegevoegde waarde te zijn voor het elftal. Zijn statistieken laten ook zien dat hij een neusje voor de goal heeft en als jeugdinternational heeft hij al een goede dosis ervaring. Het is op zijn leeftijd belangrijk om duels te spelen en wij denken dat hij bij ons een mooie ontwikkeling kan gaan doormaken."
 
Tavsan kwam vorig seizoen vijftien keer uit voor Jong Sparta in de tweede divisie. Daarin scoorde hij zeven doelpunten. In november 2018 mocht hij ook debuteren in de hoofdmacht van Henk Fraser. In 2018 behaalde hij met Oranje onder 17 de Europese titel door Italië in de finale te verslaan.