Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Bejaarde vrouw (80) mishandeld door onbekende met driepotige hond

18 augustus 2019, 16.11 uur · Aangepast 19 augustus 2019, 09.30 uur · Foto: Ivonne Neumann Quelle (CC BY-SA 3.0) /Google Maps (niet de hond van het artikel)

Een bejaarde vrouw is vorige week zondag tijdens het uitlaten van haar hond in de Haarlemse Leidsebuurt mishandeld. Het 80-jarige slachtoffer werd in haar gezicht geslagen en uitgescholden nadat haar viervoeter werd aangevallen door de Turkse Herder van een onbekende vrouw.

De politie zoekt getuigen of mensen die meer over de vrouw en hond weten. Dat zal niet heel moeilijk zijn; de grote hond is met zijn drie poten makkelijk te herkennen.  

Aangevallen
De mishandeling gebeurde tussen 12.30 en 13.15 uur in de omgeving van het Brouwersplein. De Turkse Herder zou de hond van de 80-jarige vrouw hebben aangevallen en het baasje volgde: het slachtoffer werd meerdere malen in haar gezicht geslagen en uitgescholden door de vrouw. 

Lees ook: Politie Haarlem betrapt man die auto's openbreekt

De vrouw is in elkaar gezakt na de mishandeling. Een voorbijganger heeft haar naar huis gebracht en het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Volgens buurtbewoners, die betrokken zijn bij het slachtoffer, zou de eigenaar van de hond niks met de mishandeling te maken hebben gehad. De politie vraagt daarentegen wel om specifieke informatie omtrent het baasje van de driepotige hond. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!