Start van hoofdcontent

Gooi

nl

Geen explosieven gevonden in verdachte koffer bij Sint Vituskerk Hilversum

18 augustus 2019, 11.37 uur · Aangepast 18 augustus 2019, 17.05 uur · Foto: Caspar Huurdeman

De omgeving rondom de Sint Vituskerk in Hilversum werd vanmorgen ruim afgezet vanwege een verdacht pakketje. De afzetting rond de Emmastraat werd rond 14.00 uur opgeheven.

De politie doet nog nader onderzoek naar de herkomst van de zwarte koffer. Ze roept mensen op zich te melden als ze weten wie die heeft achtergelaten bij de kerk.

Geen explosieven
Het pakketje werd naast de kerk aangetroffen. Het ging om een oude zwarte koffer. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plekke en onderzocht de koffer met een robot. Er werden geen exposieven gevonden.  

Burgemeester Pieter Broertjes zegt opgelucht te zijn dat het loos alarm was. "De Sint Vituskerk is de afgelopen dagen al eerder in het nieuws geweest vanwege een eventuele dreiging van IS. Dat leek allemaal niets bijzonders te zijn", vertelde hij. "Maar bij zo'n soort vinding moet je toch wel even paraat zijn en waakzaam zijn."  

Kijk hieronder naar een reportage over de gebeurtenis

Groot alarm om verdachte koffer - NH Nieuws

Volgens een buurtbewoner cirkelden twee politiehelikopters door de lucht en stonden er ongeveer vier politieauto's bij de kerk. De dienst van 11:00 ging niet door. Toch waren er al enkele mensen in de kerk voordat de dienst begon: "Ze moesten via een zijuitgang naar buiten", liet de bewoner weten. Het tegenoverliggende Hotel Gooiland werd volledig ontruimd. 

De koffer wordt ingeladen 

Photoshop
De kerk kwam onlangs nog in het nieuws omdat Geert Wilders op Twitter een foto deelde van een exploderende Vituskerk. Volgens de PVV-voorman zou de foto zijn gefotoshopt door terreurorganisatie IS. Op de tekst in de afbeelding viel te lezen dat 'de terreur is gekomen' en dat IS 'de ongelovigen wil afslachten en uitroeien'. De politie zei destijds tegen NH Nieuws op de hoogte te zijn van de afbeelding.

Lees ook: Pastoor van ontruimde Vituskerk: "Ik hoop dat er niets aan de hand is"

Of de verdachte koffer en het twitterbericht iets met elkaar te maken hebben, is nog onbekend. 

De politie was niet bereikbaar voor commentaar. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de herkomst van de zwarte koffer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!