Sport

AZ wijkt uit naar Enschede vanwege Haagse angst voor rellen

17 augustus 2019, 16.28 uur · Foto: ANP

Whatsapp

Dat AZ - FC Antwerp niet in Den Haag wordt gespeeld, heeft te maken met angst voor rellen. De Haagse burgemeester Pauline Krikke vreest dat FC Antwerp-supporters en ADO-fans de ontmoeting aangrijpen om de confrontatie zoeken. FC Antwerp is namelijk de grote rivaal van Club Brugge, en die club is weer zusterclub van ADO Den Haag.

Volgens de burgemeester is er een risico dat supporters elkaar rond het stadion en in de stad zullen opzoeken. "Die rivaliteit gaf twee jaar geleden aanleiding tot een gewelddadig treffen tussen supporters van FC Antwerp met Club Brugge- en ADO Den Haag-supporters in België", staat in een verklaring van de gemeente op Twitter. "Dat maakt het een beladen wedstrijd waar een flinke politie-inzet voor nodig is."

Lees ook: AZ speelt play-offduel Europa League tegen Royal Antwerp FC in stadion FC Twente 

De burgemeester vindt dit niet verantwoord voor een wedstrijd die normaal gesproken niet in de Hofstad plaatsvindt. Krikke: "De gemeente helpt graag een club in nood, waar mogelijk. In dit geval is dat niet mogelijk." Dat betekent volgens haar niet dat er in de toekomst geen wedstrijden van AZ mogelijk zijn in Den Haag. De gemeente maakt hiervoor per aangevraagde wedstrijd een afweging.

Lees ook: AZ wacht consequenties wedstrijdschema nog af

De Alkmaarse club kan door het instorten van een deel van het dak, afgelopen zaterdag, niet in het eigen stadion terecht. ADO bood daarop onderdak voor twee duels: na de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen het Oekraïense FC Marioepol spelen de Alkmaarders morgen ook de eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp