Sport

Sjaak Swart: 'Dolberg is weg. Van de Beek volgend seizoen'

17 augustus 2019, 11.23 uur · Aangepast 17 augustus 2019, 11.38 uur · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

Whatsapp

Kasper Dolberg gaat naar Bayer Leverkusen. "Hij is al weg", zei Swart en Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen naar Real Madrid. Daarmee klapte Sjaak Swart uit de school in het programma NH Radio Sportcafé.

Dolberg zou in Leverkusen herenigd worden met trainer Peter Bosz, onder wie hij twee seizoenen geleden een fantastisch seizoen draaide, onder meer in de Europa League. Swart is doorgaans goed ingevoerd in wat er allemaal gebeurt bij Ajax, maar de club heeft nog niet bevestigd dat de jonge Deen is verkocht.

Ajax wil Van de Beek nog houden dit seizoen zei Mister Ajax. "Dat is al afgesproken met Real Madrid", zei Swart. "Met Van de Beek is de kans om kampioen te worden groter." En kampioen worden is dit seizoen heel belangrijk, omdat de kampioen volgend seizoen geen voorronden hoeft te spelen om in de Champions League uit te komen.

De laatste weken wordt dagelijks gespeculeerd over een eventueel vertrek van Van de Beek, maar ook daarover is officieel nog niets naar buiten gebracht.

Het ging ook over Luis Suarez. "Die komt echt terug bij Ajax. Hij wil dat zelf heel graag." De 32-jarige Suarez heeft nog een contract voor een jaar bij Barcelona.

Whatsapp