Ga naar Content
Amsterdam

Open Water Zwemwedstrijd in Bosbaan Amstelveen afgelast wegens poepbacterie

17 augustus 2019, 09.56 uur · Aangepast 17 augustus 2019, 10.18 uur
Door: AT5 · Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

De E.coli-bacterie, beter bekend als poepbacterie, is aangetroffen in het water van de Bosbaan in Amstelveen. Een zwemwedstrijd die daar morgen gepland stond, is afgelast.

Het nieuws komt als een domper voor zwemorganisatie OEZA van de Open Water Zwemwedstrijd. Vorig jaar had de zwemvereniging ook al te maken met tegenslag, toen vanwege blauwalg.

"Het doet ons pijn om voor het tweede achtereenvolgende jaar problemen te hebben met de waterkwaliteit van De Bosbaan. Vorig jaar toen we de ONK organiseerden, hebben we een alternatieve locatie weten te regelen. Dat was een topprestatie, maar nu, met nog 1 dag voor de boeg, gaat dat niet lukken", schrijft de organisatie.

Topsportlocatie
De Bosbaan is een topsportlocatie voor de roei- en kanosport en het is ook een geliefde visplek onder hengelaars. Het is geen officiële zwemlocatie, maar enkele keren per jaar wordt er wel een open water zwemwedstrijd georganiseerd.

Voorlopig worden er geen nieuwe toestemmingen gegeven om in de Bosbaan te vissen. De Bosorganisatie houdt de komende periode de kwaliteit van het water in de gaten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!