Ga naar Content
Amsterdam

Prinsengracht Amsterdam weer decor van klassieke muziek

17 augustus 2019, 08.32 uur
Door: · Foto: ANP

Naar verwachting genieten duizenden mensen vanavond weer van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Dit jaar is de Finse violist Pekka Kuusisto de hoofdgast. Ook staan de Nederlandse bariton Raoul Steffani en de Oostenrijkse sopraan Vanessa Waldhart op het podium. Ze worden begeleid door Camerata RCO, een ensemble met leden van het Concertgebouworkest.

De organisatie heeft dit jaar nieuw beleid ingevoerd voor bootjes, die traditiegetrouw in het water liggen bij het concert. Vanwege de grote drukte op het water moesten booteigenaren zich dit keer aanmelden. Uiteindelijk zijn plaatsbewijzen toegekend aan tweehonderd bootjes.

Kade afgesloten om overbelasting
Een deel van de kade op de Prinsengracht bij het Pulitzer Hotel is zaterdag afgesloten, uit vrees voor overbelasting. Dit heeft volgens de organisatie geen gevolgen voor het aantal bezoekers, aangezien er is geschoven met plekken.

Lees ook: Verschillende kades tijdens Canal Parade afgesloten wegens instortingsgevaar

Het concert - zoals gebruikelijk rechtstreeks te zien op televisie en te horen op de radio bij de AVROTROS - wordt traditiegetrouw afgesloten met het lied Aan de Amsterdamse grachten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!