Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Voormalig treitervlogger Ismail Ilgun haalt geld op voor alarmknop nikabdraagsters

16 augustus 2019, 19.40 uur · Aangepast 16 augustus 2019, 19.52 uur
Door: · Foto: ANP

Ex-treitervlogger Ismail Ilgun speelt een rol in een promotiefilmpje voor een app waarmee vrouwen die een hoofddoek, nikab of boerka dragen, alarm kunnen slaan wanneer zij worden lastiggevallen. Met de video wordt geld ingezameld voor de ontwikkeling van de software.

In het filmpje is te zien hoe een vrouw wordt lastiggevallen bij de bushalte. Een man wil niet dat ze de bus neemt, omdat ze een nikab draagt. De man wordt vervolgens agressief, waarna de vrouw op een alarmknop drukt. Dan komt Ilgun haar te hulp. "Jij gaat gewoon rustig worden en we gaan dit gewoon normaal oplossen, toch?", zegt Ilgun tegen de man.

Lees ook: 'Treitervlogger' in gesprek met Mark Rutte: "Vindt u mij nog steeds tuig van de richel?"

Anderen waarschuwen
De bedoeling van 'Safety4her' is dat vrouwen de app kunnen gebruiken als ze zich niet veilig voelen. Met één druk op de knop kunnen ze app-gebruikers in de omgeving op de hoogte brengen van de onveilige situatie waarin ze verkeren. Personen uit de buurt kunnen dan ter plaatse komen om haar te helpen.

"De boodschap die wij eigenlijk willen meegeven met deze video is dat je gewoon van vrouwen moet afblijven", zegt Ismail in het filmpje. "Ongeacht of ze een hoofddoek of geen hoofddoek heeft, of ze een nikab of boerka heeft, of niet bedekt is. Je blijft gewoon van vrouwen af."

De app is nog in ontwikkeling. Er is nog 5.000 euro nodig.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vlogs
Ismail Ilgun werd bekend door zijn vlogs waarin te zien was hoe hangjongeren de buurt Poelenburg in Zaandam onveilig maakten. Bewoners hadden daar jarenlang last van. Hij bood uiteindelijk zijn excuses aan, maar nam die ook weer terug. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!