Sport

NL
V

Onderzoeksraad: acuut risico voor instorten van resterende dak van AZ-stadion

16 augustus 2019, 11.20 uur · Aangepast 19 augustus 2019, 14.09 uur

Het dak van het AZ-stadion deugt op meerdere plekken niet. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft nóg twee breuken en twee verdachte plekken gevonden. Die kunnen leiden tot het bezwijken van delen van het resterende dak. "Dat is een acuut risico."

Zes dagen geleden stortte een gedeelte van het dak van het AZ-stadion in, tijdens stormachtig weer. Uit het verkennend onderzoek van de OVV blijkt nu dat falende lasverbindingen daarvan de oorzaak waren. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken is nog niet bekend.

Tekst gaat verder onder de foto's

Lees ook: Dak AZ-stadion gedeeltelijk ingestort door storm: "Hier is geen draaiboek voor"

Ook de rest van het dak blijkt met twee breuken en twee verdachte plekken niet overal even stevig te zijn. Daarom heeft de Onderzoeksraad een waarschuwing gestuurd naar AZ en de gemeente. Ze dringen er op aan dat AZ de stabiliteit en sterkte van de constructie controleert en waar nodig maatregelen treft.

Onderzoek
De OVV gaat volgende week besluiten of het instorten van het stadiondak nog verder wordt onderzocht.

Lees ook: Onderzoeksraad geeft ingestort AZ-stadion vrij: volgende week beslissing

Gisteren werd bekend dat de onderzoeksraad het onderzoek had afgerond en werd het stadion weer 'vrijgegeven'. Dat betekent dat andere partijen die onderzoek willen doen weer tot het stadion kunnen worden toegelaten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!