Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Liften 'slechtste treinstation van Nederland' zijn volgende maand klaar

13 augustus 2019, 21.04 uur · Aangepast 14 augustus 2019, 14.52 uur
Door Carina Gutker · Foto: NS

Een lang gekoesterde wens gaat volgende maand in vervulling: dan zullen de liften op treinstation Den Helder Zuid zijn geplaatst. Vorig jaar was al begonnen met de werkzaamheden, maar vanwege leveringsproblemen bij de leverancier werd de daadwerkelijke plaatsing telkens uitgesteld. Nu lijkt het er dus echt aan te komen.

Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling op 15 december zal op de stations Den Helder Zuid, Heiloo en Hoorn Kersenboogerd ook assistentie worden geboden aan mensen met een beperking. Zonder deze assistentie kunnen zij niet van en naar de trein komen vanaf de lift.

"Ook de trappen naar de perrons en de tunnel worden dit jaar nog opgeknapt", zegt woordvoerder Carola Belderbos. Hiermee moet het gevoel van veiligheid op het station, dat dit jaar door treinreizigers nog werd beoordeeld als slechtste van Nederland, te verbeteren. NS, gemeente en politie werken al een tijd nauw samen op dit gebied.

Lees ook: Liften bij Station Den Helder Zuid vanaf 2019

Dat juist afgelopen weekend een vrouw in het tunneltje onder dit station van haar spullen werd beroofd, is volgens de NS-woordvoerder 'heel vervelend'. "Dit is echter de eerste keer in jaren dat dit op het station gebeurt. Er is vorig jaar een proef geweest met camera's op de perrons, die is gestopt omdat er geen incidenten zijn geregistreerd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!