Ga naar Content

Haarlem vult zich weer vier avonden met jazzklanken (and more)

Alweer voor de 39ste keer maakt Haarlem zich op voor het jaarlijkse jazzfestival, dat sinds een paar jaar wordt aangevuld met andere muziekstromingen. "We kijken uit naar deze editie, maar volgend jaar gaan we extra los omdat het de veertigste keer is", belooft Charlotte Uithoven van de organisatie van Haarlem Jazz & More.

Op het hoofdpodium op de Grote Markt is volgens de organisatie op de eerste avond morgen direct al één van de hoogtepunten te beleven. Trijntje Oosterhuis sluit de avond dan af. 

Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er openluchtpodia op de Oude Groenmarkt en op het Klokhuisplein. In het cultureel centrum De Pletterij is donderdag en vrijdag een programma, met trio's en ensembles voor de 'echte' jazzliefhebber. Kijk hier voor het volledige programma. 

Bijzonder is ook dat voor de vierde keer alweer in de Grote Kerk het festival op zondagochtend wordt afgesloten met een jazzdienst. Dit jaar heeft stadsdominee Tom de Haan het trio 'Under the Surface' uitgenodigd, die met improvisatie goed aansluit op de levenslessen uit de preek. 

Jazzkerkdienst - NH Nieuws / Geja Sikma