West-Friesland

Op klaarlichte dag bestolen van aanhanger en maaier: "We kunnen niet zonder"

13 augustus 2019, 14.30 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Marijke Dirkson

Whatsapp

Bij de werkzaamheden van landschapsbeheer zijn aan de Strip in Hoorn gisteren op klaarlichte dag een grasmaaier en aanhangwagen gestolen. "Deze apparaten worden dag en nacht gebruikt. We kunnen niet zonder", vertelt eigenaresse Marijke Dirkson.

Nietsvermoedend bracht de herder van dienst gistermiddag de schapen naar een veilige plek, zodat het maaien kon beginnen. Toen hij terugliep naar de aanhangwagen om de grasmaaier te pakken, bleek deze samen met de aanhanger te zijn verdwenen. "Eerst was er nog ongeloof. We waren ervan overtuigd dat we hem 'gewoon vergeten' waren", vertelt Marijke. 

Helaas was dit niet het geval en bleken de spullen gestolen. "Het is grijpgoed en er is nu eenmaal handel in machines en apparaten. Maar hij was gloednieuw, één week oud. Dus dat is ontzettend zonde voor ons."

Nuchter blijven
Naar alle waarschijnlijkheid is een voorbijganger gestopt met zijn auto en heeft de aanhanger meegenomen. "Je staat ver in het land, dus zoiets kan aan je voorbij gaan."

Ondanks dat Marijke nuchter blijft onder de diefstal, zijn ze wel geschrokken. "Bij de één is het zijn fiets. Bij ons is het nu dit. Maar we blijven nuchter, want het is maar materiaal. Maar het is vooral vervelend om mee te maken."

Beschut opgesteld
"Wat nu? Vervangen en op de blaren zitten", aldus Marijke. "Maar mijn allerlaatste aanhanger heb ik vannacht wel even goed beschut opgesteld. Daar heb ik er nu nog maar één van." 

Marijke heeft aangifte gedaan en ze hoopt vooral dat haar spullen nog worden teruggevonden door oplettende mensen. "Als mensen iets gezien hebben, horen we het graag. Die mogen dan een dagje mee met de kudde als beloning", grapt ze. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp