Amsterdam

Jongen (15) dwars door glazen bushokje geslingerd na botsing

13 augustus 2019, 10.41 uur · Aangepast 13 augustus 2019, 11.09 uur · Foto: AT5

Whatsapp

Een 15-jarige jongen is vannacht zwaargewond geraakt toen de auto waarin hij zat tegen een bushokje in het Amsterdamse Westpoort botste. De 17-jarige bestuurder kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Het ongeval gebeurde rond 04.20 uur op de Australiëhavenweg. De auto, waarin meerdere passagiers zaten, vertoonde opvallend rijgedrag en keerde op een gegeven moment in het Westelijk Havengebied. Toen de automobilist de politieauto zag, trapte hij het gas in en raakte hij kort daarna een lantaarnpaal en een abri.

Lees ook: Politie plukt 13-jarige snorfietser van de weg in Zaandam

Botbreuken
De 15-jarige inzittende is uit de auto geslingerd en schoot door het glas van de abri. Hij is zwaargewond en is, vermoedelijk met meerdere botbreuken, overgebracht naar een ziekenhuis.

THC
De 17-jarige automobilist had geen rijbewijs en is na het ongeluk weggerend. Hij kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Hij is positief getest op het gebruik van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De Verkeersongevallenanalyse doet sporenonderzoek. De politie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp