Kansen genoeg, maar geen doelpunten bij Jong AZ - Telstar

12 augustus 2019, 21.50 uur · Aangepast 12 augustus 2019, 23.31 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Jong AZ en Telstar zijn de competitie begonnen met een gelijkspel. Ondanks dat er voldoende kansen waren, kwamen beide ploegen maandagavond niet tot scoren, 0-0.

Het duel zou oorspronkelijk in het AFAS-stadion gespeeld worden, maar doordat een deel van het dak zaterdagmiddag instortte, moest de wedstrijd op het laatste moment worden verplaatst naar het trainingscomplex van AZ. Veel toeschouwers hadden de weg naar Wijdewormer gevonden voor dit Noord-Hollands onderonsje.

Bij Telstar ontbrak Glynor Plet in de basis. De spits is nog altijd niet speelgerechtigd, omdat hij nog niet is vrijgegeven door het Turkse Alanyaspor, de club waarvoor hij vorig seizoen uitkwam.

Genoeg kansen
Al in de eerste minuut moest voormalig Telstar-keeper Rody de Boer in actie komen op een lastig schot van Senne Lynen, waarna de herkansing niet aan Reda Kharchouch besteed bleek. De spits van Telstar profiteerde een paar minuten later van een misser van Leon Bergsma, maar alleen voor keeper De Boer schoot Kharchouch naast.

Na de uitstekende start van Telstar kwamen de Alkmaarse beloften langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd. Kansen waren er over en weer. AZ-aanvaller Richonell Margaret testte de keeper van Telstar tot twee keer toe en aan de andere kant redde De Boer op een afstandsschot van Kharchouch. Ondanks zijn gemiste kansen vond Kharchouch dat hij terug kan kijken op een goed debuut in het betaalde voetbal.

Reda Kharchouce : " ik heb wel een voldoende gehaald toch ?" - NH Sport / Rob Wanst

Telstar bijt van zich af
Na rust beet Telstar weer nadrukkelijk van zich af en was er het nodige te doen voor doelman Anthony Swolfs. Melle Springer was dichtbij een treffer voor de Velsenaren. In de 54e minuut tikte Swolfs een inzet van de middenvelder naast en in de 68e minuut draaide zijn afstandsschot net van de goal weg.

In de slotfase schoot Tijjani Reijnders de thuisploeg nog bijna naar de zege, maar Swolfs duwde de vrije trap uit het doel. Daardoor eindigde het duel zonder doelpunten, maar was er allesbehalve sprake van een bloedeloze 0-0. Een uitslag waar Jong AZ-trainer Koen Stam vrede mee heeft. "We hebben een ploeg gezien die gevochten heeft om resultaat te halen."

Koen Stam: "We hebben een ploeg gezien die gevochten heeft om resultaat te halen" - NH Nieuws

Opstelling Jong AZ: De Boer, Sugawara, Hatzidiakos  (Church/77), Bergsma, Savastano; P. Koopmeiners, Reijnders, Goudmijn; Margaret (Duin/62), Druijf en Taabouni (Oosting/66)

Opstelling Telstar: Swolfs; El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar; Sno, Gilmour, Lynen, Van Doorm (Najah/80), Springer; Kharchouch (Bronkhorst/88) en Sprangers (Berenstein/62)