Ga naar Content
Amsterdam

Politie knalt op betonblok bij achtervolging gemaskerde scooterrijders

12 augustus 2019, 08.32 uur
Door: AT5 · Foto: Martin Damen

Agenten in een politieauto hebben vannacht een achtervolging op twee gemaskerde scooterrijders moeten staken, nadat zij in botsing kwamen met een betonblok.

Rond 3.15 uur zagen agenten twee opzittenden van een cooter met bivakmutsen op rijden bij Plein '40-'45 in Amsterdam. De dienders vertrouwden het niet en gaven de mannen een stopteken. Daarop gingen zij ervandoor.

De achtervolging die daarop volgde, eindigde voor de agenten niet met een aanhouding, maar met een botsing tegen een betonblok op de Joris van de Bergweg in Amsterdam Nieuw-West. De politieauto's die daarachter reden, konden volgens een getuige vanwege het ongeluk niet meer verder omdat de weg was versperd. De scooterrijders wisten daardoor te ontkomen.

Motorscooter gevonden
Een politiehelikopter heeft vervolgens in de omgeving naar de twee gezocht. Enige tijd later is er op de Kromme Spieringweg in Zwanenburg, naast de A9, een motorscooter met een geforceerd contactslot in de bosjes aangetroffen. Daarbij zouden volgens een getuige ook bivakmutsen en handschoenen zijn gevonden. De politie onderzoekt nog of het om de betreffende scooter gaat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Martin Damen