Ga naar Content

Teleurgestelde Van der Gaag na nederlaag Jong Ajax: "Te weinig gebracht"

Jong Ajax draaide een prima voorbereiding van liefst zeven weken, maar er waren na afloop van de nederlaag tegen Helmond Sport (2-1) weinig vrolijke gezichten bij de Amsterdammers. Trainer Mitchell van der Gaag vond dat zijn ploeg te weinig had gebracht na de blunder van zijn doelman Kjell Scherpen.

Na twintig minuten lag de bal er namelijk al in bij het debuut van de jonge doelman, nadat hij zich ver van zijn doel verslikte in de bal. "Er was nog niet zoveel aan de hand na de eerste goal door die persoonlijke fout. Je probeert in de rust wat dingen om te zetten, maar toen kregen we de 2-0 tegen met de penalty", aldus Van der Gaag. "Tien minuten voor tijd kwamen we nog op 1-1 en dan hoop je dat die bal nog een keer goed valt, maar het was kwalitatief te matig om te zeggen dat we nog wat af moesten dwingen."

Lees ook: Blunder Scherpen leidt nederlaag Jong Ajax in

Boy Kemper had in de slotfase nog wel het idee dat de Amsterdammers gelijk konden spelen, maar ze liepen op een muur van verdedigers: "We wisten dat ze verdedigend zouden spelen, maar zó verdedigend hadden we niet verwacht. In de voorbereiding waren we ongeslagen en speelden we goed voetbal. Daar was vandaag niet zoveel van terug te zien, dat is jammer." 

Boy Kemper: "Jammer dat-ie niet viel" - NH Nieuws

Foto: Pro Shots/Toin Damen