Start van hoofdcontent

HELMOND

nl

Wim Jonk na debuutwedstrijd: "Je moet jezelf belonen"

9 augustus 2019, 23.06 uur · Aangepast 9 augustus 2019, 23.40 uur

Het scheelde niet veel of FC Volendam had de volle drie punten mee kunnen nemen uit Helmond. De wedstrijd eindigde in 1-1 en trainer Wim Jonk was daar niet helemaal tevreden mee. "Ik denk dat we over het algemeen goed speelden. We hebben genoeg kansen gecreëerd, dan moet je jezelf ook belonen."

De meest opvallende man aan de kant van de Volendammers was Jari Vlak, de invaller die de 1-1 binnengleed na de gemiste penalty van Zakaria El Azzouzi. "Je komt achter met 1-0, dan is het lekker dat je de gelijkmaker kan maken", aldus Vlak. (Tekst loopt door onder de video)

Jari Vlak: "Heb wel wat schaafwonden over voor dat doelpunt" - NH Nieuws

"Je gaat er eigenlijk wel vanuit dat-ie erin gaat, maar je staat natuurlijk wel scherp op de zestien. Hij viel voor mijn voeten en ik gleed 'm goed binnen. Ik voel het nog wel, heb nog wel wat schaafwonden. Dat heb ik er wel voor over, haha. Jammer dat we hem niet helemaal over de streep trokken, maar ik denk dat ik wel goed ben ingevallen", aldus Vlak.

Lees ook: Volendam wint niet in tweede helft van tien man Helmond Sport 

Wim Jonk had nog lovende woorden voor de tweehonderd Volendamse fans die mee waren gereisd naar Helmond. "Dat is toch prachtig? Dan zie je ook dat het energie oplevert. Het is mooi dat die mensen komen om ons hier te ondersteunen. In de laatste fase speelden we iets beter en kregen we nog twee of drie goede kansen. Helaas valt-ie dan net niet binnen."

Pro Shots/Thomas Bakker