Blunder Scherpen leidt nederlaag Jong Ajax in

9 augustus 2019, 22.11 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toin Damen

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren van TOP Oss. Na twintig minuten leidde debutant Kjell Scherpen geheel onbedoeld de nederlaag van zijn eigen ploeg in: 2-1.

De nieuwe trainer van Jong Ajax, de van NAC Breda overgekomen Mitchell van der Gaag, stuurde onder andere aankopen Kik Pierie en Kjell Scherpen het veld in.

Het debuut van de jonge doelman bij de Amsterdammers had niet dramatischer kunnen beginnen. Scherpen kwam ver zijn doel uit om de bal op te vangen. Waar hij hem daarna echter weg had moeten schieten, verslikte hij zich in de bal. Enzo Stroo ontfutselde de bal en gaf hem snel voor op Cihat Çelik, die dankbaar afrondde: 1-0.

Direct na rust keken de Amsterdammers zelfs tegen een achterstand aan van twee treffers. Philippe Rommens benutte een toegekende penalty, nadat Dean Solomons een aanvaller van TOP Oss neerlegde in het strafschopgebied.

Jong Ajax kon in de slotfase van het duel aandringen en dat had effect. Victor Jensen noteerde vijf minuten voor tijd de 2-1, waardoor de Ajacieden toch aan een gelijkspel konden denken. Zover kwam het echter niet, waardoor het debuut van Mitchell van der Gaag in het water valt met een nederlaag.

Opstelling TOP Oss: Koeman; Rommens, Piqué, Van den Herik, Fleuren, Bourdouxhe; Kaak, Rommens, Overgoor; Stroo (Büttner/64), Çelik (Asmelash/79)

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Timber, Solomons, Pierie, Kemper; Ekkelenkamp, Kühn (Thethani/84), Taylor (Jensen/55); Traore (Danilo/61), Lang, Gravenberch